Loop je dromen tegemoet

Je gedachten zijn veelal echo’s van je overtuigingen.

Bewuster leven kan door op te merken waaraan je denkt. Als jij je gedachten voor ‘waar’ aannneemt welke invloed heeft dit dan op je emoties en andersom? Je overtuigingen weerspiegelen je angsten, waar word jij blij van? Een nieuw jaar geeft nieuwe kansen, élke dag heeft nieuwe kansen. Benut jij ze?

How to start living who you truly are?

Op de hoge school voor natuurgeneeskunde kregen we de vakken esoterie en metaforen. De esoterische wet ‘zo binnen zo buiten’ stelt dat wat we van binnen geloven ‘buiten’ weerspiegelt wordt, in ons leven. Aanvankelijk zag ik dit als ‘te esoterisch’ omdat ik het zag als te veel verantwoordelijkheid zo’n ‘spiegel’ leven, ik wist niet of ik daar in kon geloven.

Nu ervaar ik dat het een groot verschil maakt welke gedachten je aandacht geeft. Bij vorm geven aan je leven zie ik het belang van een ‘mind’ die in staat is te kiezen voor positiviteit.

Het is ‘zonde’ om iets te creeëren waar je niet blij mee bent.

Maar wat is zin- vol en wat zonde? De term ‘Zonde’ duidt voor mij niet op iets wat ‘slecht’ is. Als we naar de zeven hoofdzonden kijken zie ik gevoelens die  op een dieper niveau refereren aan ‘tekort en onzekerheid’ ze gaan over gebrek ervaren en dat (op) willen vullen, verbergen en projecteren. Iets wat natuurlijk slechts tijdelijk lukt.

Reciterend uit de bijbel;

De zeven hoofdzonden:

 • Superbia (hoogmoed – ijdelheid)
 • Avaritia (hebzucht – gierigheid)
 • Luxuria (lust)
 • Invidia (nijd – jaloezie – afgunst)
 • Gula (onmatigheid – gulzigheid – vraatzucht)
 • Ira (toorn – wraak – gramschap)
 •  Acedia (gemakzucht – traagheid – luiheid)

Bovenstaande woorden roepen bij mij gevoelens van schuld en schaamte op en niet de inspiratie om vanuit te creëren, de spirit die ik nodig heb om mijn levenskracht aan te wakkeren. Het woord inspiratie komt van in spirit zijn, ‘spirit’ betekent zowel ‘geest’ als ‘in ademen’. Om het jaar, (de dag) of zelfs het moment met frisse moed in te ademen, de spirit te geven, wil ik het volgende delen voor dit nieuwe jaar, het tegen (of voordeel) van de zeven hoofdzonden. Mét voorbeelden erbij;

De zeven inspiraties

 1. Caritas– (waarde)
 • Begin de dag met op te noemen waar je allemaal blij mee bent
 1. Dividere (Delen)
 • Overvloedbewustzijn – Geef wat je kan, complimenten, hulp, of anderen dingen die je kunt delen.
 1. Bibere (Genieten, van de natuur en van je zintuigen)
 • Een bezoek aan het bos maakt je bewuster van alles wat groeit en (tijdloos) in een natuurlijke cycli leeft.
 1. Archetypus (Beleving van je oorspronkelijkheid orginaliteit)
 • Je bent uniek, waardeer jezelf daarom, vergelijk jezelf niet met anderen, geef je zelf de aandacht, liefde en zorg die je nodig hebt.
 1. Opplere (Vervulling)
 • Als je denkt dat je iets ‘nodig’ hebt vraag je dan eerst af of je het je zelf kan geven, kijk in al je kasten wat je allemaal al hebt en slaap er drie nachtjes over.
 1. Venenare (Vergeven)
 • Je wrok bij je houden is als een beker gif drinken en hopen dat de ander vergiftigt.
 1. Aequilibrium (Balans, van actie en ontspanning)
 • Ogenschijnlijke luiheid heeft vaak met een lek aan inspiratie of faalangst te maken, kijk of je weer inspiratie kunt vinden door de dingen met aandacht te doen ‘Mindfullness’ denk aan –afwasmeditatie

Mijn wens voor iedereen in 2017 is stappen zetten om je dromen waar te maken. Wat zou jij het liefste willen in je leven? Hoe ga jij daar komen, waar liggen jouw uitdagingen en wat lijkt er ‘onmogelijk’? Je kunt voor alles een stapvoorstap-plan maken en je voor de rest laten verrassen door het leven. Hoeveel stappen heb jij nodig om je droom te leven? Misschien is simpelweg beginnen al genoeg. Je kunt ook elke stap afzonderlijk beschrijven om je zelf aan de hand mee te kunnen nemen, misschien zijn het er 10 of 365. Vertrek vanuit positiviteit en inspiratie. Waar ben jij over een jaar als je elke dag een stap zet?

Loop je droom(en) tegemoet, en deel ze om te inspireren!

1 gedachte over “Loop je dromen tegemoet”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven