Traject: Wat je zoekt, dat ben je zelf..

Dit traject kan helpen om lichaamssignalen te (leren) herkennen en vertalen om te leven vanuit een liefdevoller contact met jezelf. Ben je er aan toe om de relatie met je zelf en je lichaam meer aandacht te geven en vind je jezelf dat waard? Als je het fijn vindt om daar begeleiding bij te hebben dan is dit traject mogelijk iets voor jou. Ben je bereid naar patronen en overtuigingen te kijken, gedurende deze periode een dagboek bij te houden en op dagelijkse basis tijd aan jezelf te besteden om de band met je innerlijk lichaam sterker te maken? Mijn intentie voor dit traject is dat jij als vrouw beter voor jezelf leert zorgen en eerlijker wordt naar jezelf toe over wat jou behoeftes zijn om een leven te creëren waarin er genoeg ruimte is voor jou. Als je ‘Ja’ kunt zeggen tegen jezelf wordt dat vaak ook ‘Nee’ jegens anderen.

Wat gebeurt er tijdens dit traject?

Door het contact met je lichaam en persona kunnen er gevoelens vrij komen die je (lang) hebt weggestopt. Het gaat over zelf zorg en vanuit daar verbinding maken met je omgeving. Het is belangrijk dat er vrienden of familie zijn met wie je contact houdt gedurende dit traject. Zodat er een luisterend oor voor je is en wanneer je daar behoefte aan hebt kunt praten over wat er wordt ‘aangeraakt’. Er kunnen pijnlijke gevoelens aan bod komen. In het traject zoomen we in op; jouw plek binnen je gezin van herkomst,  je levensloop, je huidige levenssituatie, connectie met je lichaam, connectie met je omgeving. Ik zet diverse therapeutische vaardigheden in;  systemisch werk, werken met je biografie, holistische massage, visualisatie technieken en verbinding maken met de natuur. Het wordt een periode waarin jij centraal staat. Het is belangrijk dat je ruimte en tijd in je leven hebt (of vrij maakt) voor dit traject. Het kan namelijk zijn dat je vaker moe bent en oude (lichamelijke en geestelijke) klachten kunnen opspelen. Op de dagen dat je komt is het fijn als je tijd inbouwt om na te kunnen voelen, te schrijven of een frisse neus te halen. Zorg dat je een ‘bedding’ hebt qua mensen om je heen met wie je van te voren checkt of zij er voor je willen zijn gedurende het traject (en erna). Het is belangrijk dat je je niet ‘alleen’ voelt staan. Voel bij jezelf en bij de mensen om je heen of je voldoende draagkracht hebt om zelf de verantwoordelijkheid te dragen voor dit traject en of je het aankunt/ durft om meer vanuit je gevoel te gaan leven. Voelen kan het leven in eerste instantie pijnlijker maken, je krijgt namelijk zicht op de disbalans van de relatie met jezelf en de mensen om je heen. Wel geeft het je de kans om deze relaties opnieuw vorm te gaan geven. Als je twijfelt: overleg met je huisarts. De eerste bijeenkomst is een anamnese om overzicht te krijgen over je levens situatie. De tweede keer kijken we met een opstelling naar wat er op dit moment op een dieper (onbewust) niveau speelt in jouw leven. Aan de hand hiervan plaatst je een intentie; waar jij aandacht aan wilt besteden gedurende het traject. Ik maak aan de hand hiervan een schema, deze stuur ik je toe. Deze kunnen we onderweg aanpassen aan de levens veranderingen en omstandigheden. Ik vraag je te tijdens deze periode te reflecteren in een dagboek, zodat je na kunt lezen hoe je op levensomstandigheden reageert en voelen en nalezen of de huiswerkopdrachten daar effect op hebben. Om de 2 weken komen we samen voor een sessie van 2 uur, voor tien sessies in totaal. De volgende thema’s kunnen aan bod komen.
  • Waar sta ik
  • Waar wil ik naar toe?
  • Uitdagen op je pad, waar ligt mijn kracht?
  • Lichamelijke spanning loslaten
  • Steun in de familie
  • Innerlijk kind
  • Intentie bekrachtigen
  • Liefde toelaten
  • Wat is jou passie/gave?
  • Voltooiing van het traject, reis langs de thema’s en reflectie

Investering

Particulier tarief: 1500 euro voor 10 keer, 120 minuten samen komen in 5 maanden tijd. Inclusief: Opdrachten voor thuis & reflectie na de training.   Zakelijk tarief: 2500 euro voor 10 keer 120 minuten samen komen in 5 maanden tijd.