Ochtend ritueel 2023

Wakker worden..

Leuk om 7! jaar later te reflecteren, je cellen bouwen zich elke 7 jaar opnieuw op.

En Yeah my life has changed :)) Mijn zoon is nu 10.

Ik begin mijn dag met een glas water, gekookt en afgekoeld met gefilterd water tot een drinkbare temperatuur. Ik meng er een druppeltje citroen olie van Doterra doorheen.

Dan maak ik ipv koffie een heerlijke cacao latte, met Fairtrade cacao uit Nicaragua (van Pure Kakaw) ik vind deze heerlijk, ik heb een hoop getest maar deze gebruik ik ook voor cacao ceremonies. Ik maak het met cashewnoten, tijger of haver melk (biologisch) en voor mijn vriend doe ik er kokosbloesem suiker doorheen, heerlijk zoet want daar houdt hij van en maakt dat het bittere van de cacao niet overheersend is, ik voeg er kruiden doorheen, bv speculaas en een beetje chilli.

Door deze drank ben ik niet meer zo opgefokt in de ochtend maar wel wakker. We drinken hem samen op onder een dekentje op de bank, in een staat van half wakker zijn.

Voordat mijn zoon werkelijk wakker wordt, kriebel ik hem eerst door zijn haren en fluister hem of hij zijn ontbijtje ga maken en doe alvast de gordijnen open (hij wordt vaak moeilijk wakker). Na 5 minuten krijgt hij zijn glas water.

Ik ben blij dat de koffie niet meer in mijn ochtend ritueel zit.

Soms drink is middags nog een cappuccino maar alleen als ik geen haast heb

Ik doe nu 2 keer in de week yoga, en dan is mijn lijf en hart nog meer klaar voor de dag.

Dat doe ik pas nadat ik mijn zoon naar school heb gebracht.

Op chagrijnige dagen. Benoem ik en schrijf ik op waar ik dankbaar voor ben, ik geloof dat dit het veld van overvloed opent en brengt mijzelf op een hogere frequentie.

Vaak ben ik die dagen moe, en probeer ik waar ik kan mijn rust te nemen waar ik kan. Een warm bad werkt altijd voor me om me gekoesterd en geliefd te voelen door het leven.

***

Scroll naar boven