Familie opstellingen

Individueel opstellen, met zijn tweeën of met een groep

Wat is een familieopstelling? Hoe werkt het en wat is het effect?

Een familieopstelling laat je op een diep niveau zien wat de onbewuste oorzaak is achter gedrag. 

Een opstelling helpt om de meestal onbewuste en verborgen verbanden te zien waar we loyaal aan zijn.

Pas als wanneer je ergens bewust van wordt kun je je levensscript gaan herschrijven, patronen doorbreken en op je eigen plek gaan staan, waardoor je ondersteund kan worden door je voorouders en het leven. 

Een familieopstelling maakt je bewust van je loyaliteit van de systemen waar je onderdeel van bent, op de eerste plaats je familie. Heel veel van je patronen, overtuigingen en gedrag vinden hun oorsprong in de familie waartoe je behoort. Vanuit een onbewuste loyaliteit nemen we niet alleen bekrachtigende, maar ook beperkende patronen mee. Als volwassene functioneer je onbewust vaak volgens deze blauwdruk. Een opstelling geeft diep inzicht in jezelf en je relaties.

Een opstelling kijkt naar de oorzaak van de problematiek. Je kunt het bij elk levensthema inzetten waar je niet uitkomt, iets wat door je hoofd of lichaam blijft spelen. Thema’s waarbij je voelt dat het je (te veel) moeite kost om je eigen plek in te nemen.

Situaties en relaties die telkens nèt op een andere manier terug blijven komen. Een opstelling geeft je zelfcompassie en tevens inzichten en inspiratie over welke beweging jij kunt gaan maken in je dagelijks leven om je leven te verlichten.

Werkwijze

Ik stuur je per mail een anamnese met vragen over je gezin van inkomst. In deze mail vraag ik je ook om contact te maken met je intentie en verlangen over de uitkomst.

Op de dag zelf beginnen we met een visualisatie om contact te maken met je familie systeem op de laag van je onder bewuste. Na de hand van die ervaring gaan we middels een gesprek op zoek naar de kern van jou thema.

We werken met sjablonen waarop we de mensen en  onderwerpen kijken die van belang zijn. Je legt de sjablonen op je gevoel neer in de ruimte.Ik begeleid je in de posities en neem zelf ook posties in. Via het lichaam krijgen we informatie over wat er op een dieper niveau, in de onderstroom, speelt. 

Waarom werk ik zo graag met opstellingen?
Het is de meest oordeelloze en liefdevolle werkwijze die ik ken. Het vertraagt en doorvoelt wat er werkelijk speelt op een diepere laag. Het gaat over het accepteren van dat wat er is om verder te komen in persoonlijke ontwikkeling en het leven in het hier en nu. Het is heel vertrouwd en tegelijkertijd magisch om in contact te komen met het ‘wetende’ veld. Het is altijd een soort van ‘reis’.
Het komt niet uit het denken maar uit het weten en voelen.  Hierdoor worden zaken, patronen, emoties, blokkades, ontdekt die anders verborgen zouden blijven. De ‘naakte waarheid’ komt aan het licht, maar zonder dat mensen het bij zichzelf vasthouden. Rationeel is het niet te begrijpen. Energetisch wel!

Tarief

Een individuele sessie duurt circa 120 minuten en kost 150 euro; locatie duin & kruidbergerweg 79

Een opstelling voor duo’s (denk aan partners, zakenrelaties, ouder/kind) duurt circa 2,5 uur en kost 200,- locatie in overleg

Een opstelling met een groep waarvan er 1 zijn thema inbrengt is 150 euro voor de thema inbrenger en 25,- per representant locatie salon Ruigoord of eigen iniatief.

Heb je  een vraag, of ben je nieuwsgierig geworden? Stuur me een bericht op 06-21866004

Inspiratie voor groepswerk;

Je kunt me ook inhuren voor het werken met een groep,

bv voor een vrouwendag een bedrijfstraining of bij een vraagstuk waar je met het hele gezin naar wilt kijken.

Ik kan op locatie komen of zelf een locatie reserveren.

Voor overleg of meer info; info@suzannemooij.nl

In een opstelling met meerdere mensen beginnen we met een visualisatie met de groep.

Daarna werken we met representanten om de personen van diegene met wiens thema we werken te representeren. Als thema inbrenger kijk je als het ware naar de film van de onbewuste laag van jou familie of bedrijfs systeem.