Familie opstellingen

Individueel opstellen

Wat is een familieopstelling? Hoe werkt het en wat is het effect?

Een familieopstelling laat ons snel en zonder veel woorden zien wat de onbewuste oorzaak is achter ons gedrag. Opstellingen helpen om de tot nu toe verborgen verbanden te zien met het grotere geheel waar we onderdeel van zijn. 

Pas als we hiervan bewust worden kunnen we nieuwe mogelijkheden vinden om ons op liefdevolle wijze los te maken van hardnekkige patronen. Een familieopstelling maakt mensen bewust van hun loyaliteit aan hun familie. Veel van onze patronen, overtuigingen en gedrag vinden hun oorsprong in de familie waarin we zijn opgegroeid. Vanuit een onbewuste loyaliteit nemen we niet alleen bekrachtigende, maar ook beperkende patronen mee.  Als volwassene functioneren we onbewust nog vaak volgens deze blauwdruk. Een opstelling geeft diep inzicht in jezelf en je relaties.

Een opstelling kijkt naar de oorzaak van de problematiek. Je kunt het bij elk levensthema inzetten waar je niet uitkomt, iets wat door je hoofd of lichaam blijft spelen. Thema’s waarbij je voelt dat het je (veel) moeite kost om je eigen plek in te nemen.

Situaties en relaties die telkens nèt op een andere manier terug blijven komen. Een opstelling geeft je zelfcompassie en tevens inzichten en inspiratie over welke beweging jij kunt gaan maken in je dagelijks leven om uit het oude patroon te doorbreken.

Werkwijze

Ik stuur je per mail een anamnese met vragen over je gezin van inkomst. In deze mail vraag ik je ook om contact te maken met je intentie en verlangen over de uitkomst.

Op de dag zelf beginnen we met een visualisatie om contact te maken met je familie systeem op de laag van je onder bewuste. Na de hand van die ervaring gaan we middels een gesprek op zoek naar de kern van jou thema.

We werken met sjablonen waarop we de mensen en  onderwerpen kijken die van belang zijn. Je legt de sjablonen op je gevoel neer in de ruimte.Ik begeleid je in de posities en neem zelf ook posties in. Via het lichaam krijgen we informatie over wat er op een dieper niveau, in de onderstroom, speelt. 

Waarom werk ik zo graag met opstellingen?
Het is de meest oordeelloze en liefdevolle werkwijze die ik ken. Het vertraagt en doorvoelt wat er werkelijk speelt op een diepere laag. Het gaat over het accepteren van dat wat er is om verder te komen in persoonlijke ontwikkeling en het leven in het hier en nu. Het is heel vertrouwd en tegelijkertijd magisch om in contact te komen met het ‘wetende’ veld. Het is altijd een soort van ‘reis’.
Het komt niet uit het denken maar uit het weten en voelen.  Hierdoor worden zaken, patronen, emoties, blokkades, ontdekt die anders verborgen zouden blijven. De ‘naakte waarheid’ komt aan het licht, maar zonder dat mensen het bij zichzelf vasthouden. Rationeel is het niet te begrijpen. Energetisch wel! 

Tarief

Een individuele sessie duurt circa 120 minuten en kost 150 euro. 

Heb je  een vraag, of ben je nieuwsgierig geworden? 

Neem vrijblijvend contact op

Opstellen met representanten

Je kunt me ook inhuren voor het werken met een groep,

bv voor een vrouwendag een bedrijfstraining of bij een vraagstuk waar je met het hele gezin naar wilt kijken.

Ik kan op locatie komen of zelf een locatie reserveren.

Voor overleg of meer info stuur me een bericht op 06-21866004

In een opstelling met meerdere mensen beginnen we met een visualisatie met de groep.

Daarna werken we met representanten om de personen van diegene met wiens thema we werken te representeren. Als thema inbrenger kijk je als het ware naar de film van de onbewuste laag van jou familie of bedrijfs systeem.