Bosbaden met coaching

Je weg naar een gezonder, productiever en gelukkiger leven leidt door het bos. Meditatieve boswandelingen zijn een therapie tegen stress, futloosheid en andere kwalen.

De natuur heeft niet alleen het vermogen om mensen te verwonderen en te laten ontspannen, het vergroot ook het fysieke, mentale en emotionele welzijn, je bloeddruk, hartslag en cortisolniveau dalen opvallend, je concentratie en je probleemoplossend vermogen nemen toe. Door het bos in te gaan, te vertragen en de natuur met alle zintuigen te beleven, komt je lichaam en geest tot rust en ontstaat er op een dieper niveau ruimte voor verwondering en inzicht.

Als je wilt loop je op blote voeten, omdat je voeten je derde nieren zijn en je zo je afvalstoffen loslaat aan de aarde; je letterlijk nog meer met beide benen op de grond voelt en letterlijk meer gaat voelen.

Het bos was voor mij altijd een aantrekkelijke plek waar ik me veilig en gelukkig voelde, waar ik me een Ronja de Roversdochter voelde, een Mowgli en een Tarzan tegelijk.

Wellicht heb jij vroeger ook vaak in bomen geklommen, boomhutten gebouwd of voelde je je daar simpelweg gelukkig. Nu we ouder geworden zijn voelen we vaak nog steeds dat tijd doorbrengen in de natuur goed voor ons is. Inmiddels heeft de wetenschap dat ook aangetoond. Het bos beïnvloedt onze fysieke en geestelijke gezondheid positief en draagt zo bij aan een gezonder en gelukkiger leven.

De gezonde effecten van een bosbad;
Tijdens een bosbad maken we met behulp van al onze zintuigen heel bewust verbinding met de natuur om ons heen. We kijken aandachtig rond, luisteren naar de geluiden van het bos, we proeven de lucht en eventueel aanwezige vruchten, we ruiken de geuren van het bos en we voelen de verschillende texturen van bladeren, takken en boomstammen. In het bos hangen speciale stoffen in de lucht die goed voor ons zijn. Dit zijn de Fytonciden, die door de bomen zelf worden uitgescheiden en deze stellen ons op ons gemak en maken ons ontspannen. Ook zijn er veel negatieve ionen in het bos die een stimulerend en verkwikkend effect op ons hebben. Door te wandelen kom je letterlijk en figuurlijk in beweging, ik help je tot een diepere ademhaling komen en als je wilt kun je vooraf een intentie plaatsen hoe je het bos weer ‘uit’ wilt komen en met je meeneemt in jezelf.

In de natuur laten diepere stukken zich makkelijker vinden door het gevoel van vrijheid wat je ervaart door de ruimte om je heen en het gevoel dat je in de natuur bent opgenomen. 

Je voelt je meer thuis in het leven.

  

We zijn circa twee uur op pad samen.

Losse sessie: 100 euro 

5 rittenkaart: €475,-

(6 maanden geldig) 

10 rittenkaart: €900,-

(1 jaar geldig)

Vertrek locatie

manege Kennermergaarde, Santpoort Noord of Duin ingang Bleek en Berg.

(andere vertrekopties mogelijk)